Teori kabur: ke arah pengembangan paradigma alternatif yang Islami / Tahir Ahmad and Daud Mohamad - Ahmad, Tahir; Mohamad, Daud (Universiti Teknologi MARA, Pahang, 1999)
Dalam kertas ini, dipaparkan perbincangan hubungan serta halatuju teori kabur dengan "matematik rangup" iaitu matematik yang bertunjangkan set klasik/rangup. Hubungan dan halatuju ini bergantung kepada pemahaman yang tepat akan anjakan paradigma yang dicadangkan.