Majlis memeterai kerjasama perjanjian (MoA) secara maya antara Universiti Teknologi MARA, Malaysia (UiTM) dan Universitas Pembangunan Nasional Veteran Jakarta (UPNVJ), Indonesia - UiTM Cawangan Kelantan, Unit Komunikasi Korporat (UiTM News Hub, 2022)
Universiti Teknologi MARA Cawangan Kelantan (UiTMCK) melalui Fakulti Pengurusan Maklumat (FPM) telah berjaya memeterai Memorandum Perjanjian (MoA) bersama pihak Universitas Pembangunan Nasional Veteran Jakarta (UPNVJ), Indonesia secara maya pada hari Khamis, 23 Jun 2022 bagi memberi nilai tambah kepada semua pihak yang terlibat dalam menonjolkan kepakaran masing-masing. Memorandum Perjanjian (MoA) tersebut melibatkan lawatan akademik dan simposium bersama. Memorandum Perjanjian tersebut juga bertujuan untuk mengukuhkan lagi usahasama akademik yang telah terjalin antara UiTMCK dan UPNVJ demi kecemerlangan kedua-dua universiti. Majlis ini telah disiarkan secara langsung di saluran YouTube Rasmi UiTM Cawangan Kelantan.