The International Academic Symposium of Social Science 2022 (IASSC 2022) - UiTM Cawangan Kelantan, Unit Komunikasi Korporat (2022)
The International Academic Symposium of Social Science 2022 (IASSC 2022) telah berjaya dianjurkan oleh Fakulti Pengurusan Maklumat dan Digital Information Interest Group (DIGIT), Universiti Teknologi MARA Cawangan Kelantan, Malaysia, menerusi kerjasama daripada lima universiti, iaitu Universitas Pembangunan Nasional Veteran Jakarta, Indonesia; Universitas Ngudi Waluyo, Indonesia; Kolej Politeknik Camarines Sur, Filipina; Universiti Malaya dan UCSI Universiti, Malaysia. Persidangan ini telah berjaya dilangsungkan di Hotel Perdana, Kota Bharu Kelantan secara mod hibrid menerusi persembahan bersemuka dan maya pada 3 Julai 2022. Program yang julung kalinya dianjurkan ini telah dirasmikan oleh Dato' Shaharuddin Abu Sohot, Setiausaha Bahagian, Bahagian Perancangan dan Penyelidikan Dasar, Kementerian Pengajian Tinggi. Turut hadir adalah Rektor UiTM Cawangan Kelantan, Prof. Dr. Haji Abdol Samad bin Nawi. Persidangan yang bermakna ini juga turut disaksikan oleh Mantan Rektor UiTM Cawangan Kelantan, Prof. Madya Dr. Zulkifli Mohamed.