Cabaran era globalisasi - UiTM, Bahagian Hal Ehwal Islam
Perubahan zaman dan era adalah suatu ketentuan Allah atau Sunnatullah, yang tentunya tidak dapat dielakkan. Suasana pada hari ini sudah tidak sama lagi seperti sepuluh tahun atau sedekad yang lalu. Kemajuan teknologi perhubungan dan pengangkutan yang kita nikmati pada hari ini bukan sahaja telah mengubah gaya hidup kita, malah juga cara pemikiran 2 kita.