Mengekalkan keislaman dalam era globalisasi - UiTM, Bahagian Hal Ehwal Islam
Saudara, globalisasi datang bersama peluang yang banyak untuk berniaga dan mencari keuntungan. Ini tentunya merupakan satu kesan yang positif. Namun, ia boleh menjadi sebaliknya jika ia jatuh di tangan mereka yang tidak bertanggungjawab. Antara kesan perniagaan sejagat yang kita saksikan kini adalah jurang pendapatan menjadi semakin melebar.