Mukmin yang sihat, mukmin yang kuat - UiTM, Bahagian Hal Ehwal Islam
Rasulullah s.a.w. mengingatkan kita akan kepentingan nikmat kurniaan Allah s.w.t. Antara nikmat yang disebutkan di sini adalah kesihatan. Ini adalah kerana dengan kesihatan mental, fizikal dan kerohanianlah kita akan dapat terus menyempurnakan ibadah kita kepada Allah s.w.t. Kesihatan merupakan antara perkara yang tak dapat kita beli dengan wang ringgit dan harta.