Menghindari pembaziran dalam penggunaan air
Di antara nikmat yang amat berharga dikurniakan kepada kita adalah air. Melalui air hujan yang turun, tumbuh-tumbuhan mampu terus hidup dengan subur. Dengan hujan, kawasan yang panas menjadi dingin, dan negeri yang tandus kembali subur menghijau. Dengannya jugalah kita dapat terus hidup.