Membina keutuhan iman melalui pengajian ilmu
Sepanjang bulan ini, kita telah mendengar khutbah-khutbah berkaitan kepentingan iman. Menjadi suatu kepentingan untuk kita sering ingat-mengingati berkaitan persoalan keimanan. Lebih-lebih lagi di zaman serba maju kini, yang mana kebanyakkan insan mudah terdedah kepada kekosongan jiwa, disebabkan kesibukkan mengejar kesenangan kehidupan duniawi atau bagi memenuhi tuntutan kehidupan yang pelbagai.