Talking circle: briefing for APB Kuala Pilah Community Service / Siti Nur Dina Mohd Ali - Mohd Ali, Siti Nur Dina (UiTM Cawangan Negeri Sembilan Kampus Seremban, 2018)
Pada 5 April 2018, Akademi Pengajian Bahasa (APB), UiTM Cawangan Negeri Sembilan, Kuala Pilah telah mengadakan sebuah taklimat berkenaan program khidmat kemasyarakatan di SK Dato Inas. Taklimat ini diadakan bagi memberi pendedahan kepada para peserta tentang senarai aktiviti yang dijalankan di sekolah tersebut. Seramai 10 orang peserta telah menghadiri bengkel selama 2 jam yang bermula pada pukul 12.00 tengahari hingga 2.00 petang. Bengkel ini disampaikan oleh Dr Alice Shanthi dan diadakan di Makmal Bahasa 1, Aras 4 di UiTM Negeri Sembilan, Kampus Kuala Pilah. Tujuan bengkel ini diadakan adalah untuk memberi maklumat berkenaan tujuan dan latar belakang program khidmat kemasyarakatan yang diadakan. Selain itu, bengkel ini turut menerangkan tentang aktiviti-aktiviti yang diadakan di SK Dato Inas seperti permainan bahasa dan nyanyian.