Bengkel one stop centre / Mohd Zaki Mohd Yusoff - Mohd Yusoff, Mohd Zaki (Jabatan Sains Gunaan, 2019)
Kemahiran menggunakan sumber maklumat terkumpul bagi sesebuah organisasi sangat penting bagi memudahkan dan mempercepatkan urusan sesuatu organisasi. Selaras dengan keperluan tersebut, satu bengkel pengendalian laman sesawang "One Stop Centre" telah berjaya dianjurkan oleh Jabatan Sains Gunaan kepada semua staf akademik dan bukan akademik pada 7 Mei 2018, bertempat di Makmal Komputer 3, UiTM Cawangan Pulau Pinang. Bengkel ini telah disampaikan oleh Tuan Haji Mohd Noor Mohd Ali, pensyarah kanan fizik Jab-atan Sains Gunaan, UiTM Cawangan Pulau Pinang.