Jom kitar semula!! / Noorezal Atfyinna Mohd Napiah - Mohd Napiah, Noorezal Atfyinna (Jabatan Sains Gunaan, 2019)
Program Jom Kitar Semula adalah satu inisiatif jabatan untuk menjana pendapatan hasil daripada pengumpulan barang kitar semula. Program ini dijalankan pada 15 Ogos 2018 yang lalu. Semua staf mengumpul barang-barang yang boleh dikitar semula seperti kertas, kotak dan barang plastik untuk dijual ke tempat pengumpulan barang-barang terpakai yang bertempat di Bukit Minyak. Objektif program ini adalah untuk menjana pendapatan hasil daripada pengum-pulan bahan kitar semula, memupuk semangat kerjasama antara staf dan mencantikkan serta menceriakan kawasan tempat kerja. Hasil pendapatan yang diperolehi daripada penjualan barang kitar semula adalah sebanyak RM 292.10. Semoga program seperti ini dapat diteruskan lagi pada masa akan datang.