Jejak sifir, jejak matematik anak anda! / Jaida Najihah Jamidin ... [et al.] - Jamidin, Jaida Najihah; Ab Malek, Haslinda; Januri, Siti Sarah; Ab Malek, Isnewati (UiTM Cawangan Negeri Sembilan Kampus Seremban, 2021)
Pandemik Covid-19 yang melanda Malaysia masih berterusan sehingga kini dan mengubah lanskap pendidikan negara kita daripada pengajaran dan pembelajaran dalam bilik darjah kepada pengajaran dan pembelajaran di rumah. Pada tahun 2020, semua pelajar sekolah rendah hadir ke sekolah pada bulan Januari hingga Mac dan Oktober sahaja manakala pada tahun ini pula, sekolah hanya dibuka secara bersemuka pada bulan Mac hingga May sahaja. Bayangkan sahaja, sudah berapa lama anak kita terpaksa menghadap gajet untuk belajar. Pandemik ini bukan sahaja merampas kesihatan kita, malah juga merampas kebebasan anak-anak yang perlu belajar bersosial bersama kawan- kawan di sekolah dalam proses kemenjadian anak-anak kita sebagai manusia.