Fraction master game kit: FM game kit / Karthikesan Manikabasagan and Vivithraah Panneir Selvam - Manikabasagan, Karthikesan; Selvam, Vivithraah Panneir (2020)
"FRACTION MASTER GAME KIT" diperkenalkan untuk mengatasi masalah murid dalam penguasaan topik pecahan membolehkan murid untuk meningkatkan kefahaman terhadap topik pecahan. "FRACTION MASTER GAME KIT" ini dihasilkan berpandukan teori konstruktisvisme dan teori behaviorisme. Kit ini boleh diaplikasikan dalam mata pelajaran Matematik. "FRACTION MASTER GAME KIT" boleh dijadikan sebuah platform kepada murid untuk menguasai kemahiran yang ditetapkan dalam kurikulum KSSR iaitu kemahiran membaca, mengira, menulis dan menaakul. Selain itu, pemain dapat menguasai konsep dan pengiraan algoritma secara hands on aktiviti. Cara pengumpulan data yang digunakan dalam kajian ini ialah ujian pra dan pasca. Hasil analisis data menunjukkan bahawa penggunaan "FRACTION MASTER GAME KIT" dapat meningkatkan kefahaman dalam topik pecahan.