Pembangunan kit sains PPKI / Dr Aida Syafinaz Mokhtar, Noor Azrimi Umor and Dr Nurul Hidayah Adenan - Mokhtar, Aida Syafinaz; Umor, Noor Azrimi; Adenan, Nurul Hidayah (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2022)
Program Pendidikan Khas Integrasi (PKKI) yang pada mulanya dikenali dengan nama Rancangan Percantuman telah diperkenalkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) pada tahun 1962 bagi kanak-kanak kurang upaya penglihatan di sekolah rendah dan menengah arus perdana. Seterusnya, PPKI telah ditambah baik dan pada tahun 1988, KPM memulakan kelas perintis untuk pelajar peringkat rendah bermasalah pembelajaran secara berperingkat ke seluruh negara untuk memberi peluang kepada semua murid berkeperluan khas ini menerima akses pendidikan yang relevan seiring keupayaan mereka. Menyedari terdapat ruang untuk penambahbaikan di dalam pelaksanaan PPKI untuk mengikuti kurikulum yang digubal khusus berasaskan Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR), terutamanya dalam bidang Sains, sekumpulan penyelidik yang dikenali dengan nama Science-Community Research Group (SCoRE) telah mengorak langkah.