Aplikasi Attendance Student List (ATTsLIST) / Sharifah Sarimah Syed Abdullah and Noor Azizah Mazeni - Syed Abdullah, Sharifah Sarimah; Mazeni, Noor Azizah Mazeni (Unit Penerbitan JSKM, 2021)
Pengajar di setiap institusi pendidikan mengambil peranan dalam merekod kehadiran pelajar ke kelas. Hal ini bagi memastikan tiada pelajar yang tercicir bagi setiap kelas yang dijalankan. Berikutan pandemik COVID-19 yang telah melanda negara di mana sesi pembelajaran dijalankan secara atas talian memerlukan pengajar untuk lebih kreatif dalam menyediakan sistem atau aplikasi yang sistematik bagi memudahkan urusan merekod kehadiran pelajar. Aplikasi Attendance Student List (ATTsLIST) dibangunkan untuk memudahkan merekod kehadiran dan menyimpan rekod-rekod kehadiran secara atas talian. ATTsLIST dibangunkan dengan menggunakan perisian aplikasi data studio di dalam Google. Aplikasi ini juga dapat memudahkan pengajar bagi memantau ketidakhadiran pelajar dan membolehkan pelajar memuatnaik sijil ketidakhadiran pelajar setiap kali ketidakhadiran mereka ke kelas. Pelajar juga boleh mengakses aplikasi ini untuk melihat sejarah rekod kehadiran mereka di dalam kelas