EON September 2022: Aktiviti Pusat Pengajian Biologi / Dr Muadz Ahmad Mazian - Ahmad Mazian, Muadz (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2022)
Sambutan Raya Peringkat Pusat Pengajian Biologi 2022. Tanggal 23hb Mei 2022, Pusat Pengajian Biologi (PPBIO) Kampus Kuala Pilah telah mengadakan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang pertama kali selepas dua tahun Malaysia dilanda pandemik Covid-19. Dengan tema "Retro Raya" yang diketengahkan oleh pengarah program, Dr. Nurhamimah Zainal Abidin, sambutan ini telah mendapat sambutan dari seluruh warga PPBIO. Sambutan ini telah dirasmikan oleh Ketua Pusat Pengajian, Dr. Ida Muryany Md. Yasin. Di dalam ucapan perasmiannya, beliau berpesan agar silaturrahim dikalangan pensyarah perlu dieratkan antara satu sama lain. Sebanyak 9 aktiviti telah dijalankan semasa sambutan bagi memeriahkan suasana termasuklah, gali-gali lubang, tempat itu milik aku, ku seluk ku jumpa, kau memang meletop dan lain-lain lagi. Manakala menu raya retro yang dijamu termasukalah, lontong darat Johor, nasi putih ikan patin masak tempoyak, roti canai, nasi impit dan sebagainya.