Memorandum persefahaman di antara Universiti Teknologi MARA dan Kolej Teknologi Darulnaim - UiTM, Cawangan Kelantan (2022)
Memorandum Persefahaman ini dibuat pada 03 Oktober 2022 di antara Universiti Teknologi MARA, (selepas ini dirujuk sebagai "UiTM"), sebuah universiti awam yang ditubuhkan di bawah Akta Universiti Teknologi MARA 1976 [Akta 173] beralamat di Canseleri, Universiti Teknologi MARA, 40450 Shah Alam, Selangor, Malaysia sebagai satu pihak dan Kolej Teknologi Darulnaim (selepas ini dirujuk sebagai "KTD") sebuah institusi pengajian tinggi swasta ditubuhkan di bawah Akta 555 yang diuruskan oleh Akar Ikhlas Sdn Bhd, sebuah syarikat yang ditubuhkan di bawah Akta Syarikat 2016 dan beralamat di Jalan Padang Golf, 16100 Pengkalan Chepa, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia sebagai satu pihak yang lain.