UiTM Hari Ini Dalam Sejarah: 14 Oktober 1967: penukaran nama Maktab MARA kepada Institut Teknologi MARA dan upacara peletakan batu asas ITM / Jabatan Arkib Universiti - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2022)
Maktab MARA telah diberikan nama baharu iaitu Institut Teknologi MARA (ITM) berkuatkuasa pada 14 Oktober 1967.