UiTM Hari Ini Dalam Sejarah: 19 Oktober 1978: istiadat peletakan batu asas ITM Cawangan Terengganu / Jabatan Arkib Universiti - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2022)
Majlis IStiadat Peletakan Batu Asas ITM Cawangan Terengganu telah diadakan pada hari Khamis 19 Oktober 1978 bertempat di Sura Hujung, Dungun Terengganu.