UiTM Hari Ini Dalam Sejarah: 1 November 1959: lantikan pengetua keempat Dewan Latehan RIDA: Encik Basha Merican / Jabatan Arkib Universiti - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2022)
Encik Basha Merican dilantik mentadbir Bahagian Latihan dan memangku tugas Pengetua Dewan Latehan RIDA menggantikan Encik Mohd Darus Taib.