UiTM Hari Ini Dalam Sejarah: 1 November 1956: lantikan pengetua pertama Dewan Latehan RIDA: Tuan Syed Alwi bin Syed Sheikh Al-Hadi / Jabatan Arkib Universiti - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2022)
Dewan Latehan RIDA telah memulakan operasinya pada bulan November 1956 dan diketuai oleh pengetuanya yang pertama iaitu Tuan Syed Alwi bin Syed Sheikh Al-Hadi.