UiTM Hari Ini Dalam Sejarah: 1 November 2015: penubuhan UiTM Cawangan Selangor / Jabatan Arkib Universiti - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2022)
Universiti Teknologi MARA Cawangan Selangor ditubuhkan hasil daripada transformasi UiTM yang mewujudkan Model Tadbir Urus 1 UiTM: Multisistem.