UiTM Hari Ini Dalam Sejarah: 1 Disember 1965: pelantikan Encik Arshad Ayb sebagai pengetua Maktab MARA ke-7 / Jabatan Arkib Universiti - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2022)
Pada 1 Disember 1965, Encik Arshad Ayub yang merupakan seorang ahli ekonomi telah dipinjamkan oleh MARA dari Kementerian Perdagangan dan Perindustrian untuk dilantik sebagai Pengetua Maktab MARA ke-7 menggantikan Encik Basha Merican.