UiTM News Hub: Majlis Pelancaran Bangunan Jabatan Arkib Universiti, PTAR UiTM Shah Alam / Mohd Alfarabie Mohd Nasir - Mohd Nasir, Mohd Alfarabie (Universiti Teknologi MARA (UiTM), 2022)
Shah Alam - Sejarah penubuhan Jabatan Arkib Universiti yang awalnya ditubuhkan pada tahun 1982 di bawah Bahagian Pentadbiran, Pejabat Pendaftar sebagai Unit Arkib. Pada tahun 2000 telah berlaku penstrukturan semula UiTM bagi penubuhan muzium yang melibatkan peranan dan fungsi Unit Rekod dan Arkib.