UiTM News Hub: Undi 18 wadah baharu golongan anak muda / Noraiman Suhaidi Norizam - Norizam, Noraiman Suhaidi (Universiti Teknologi MARA (UiTM), 2022)
11 November 2022- Shah Alam; Sudah tiba masanya anak muda Malaysia melangkah ke hadapan dengan cara diberi peluang dan ruang dalam sama-sama merancakkan lagi sistem demokrasi yang menjadi amalan pada negara tercinta ini. Dengan kesepakatan kepemimpinan negara, pindaan Perlembagaan Persekutuan pada Perkara 119(1)(a) telah menurunkan had umur kelayakan pemilih dari umur 21 tahun kepada umur 18 tahun.