UiTM Hari Ini Dalam Sejarah: 13 Disember 2001: pelantikan Canselor Universiti Teknologi MARA (UiTM) ke-2 / Jabatan Arkib Universiti - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2022)
Pada 13 Disember 2001, Tuanku Syed Sirajuddin Ibni Almarhum Tuanku Syed Putra Jamalullail telah dilantik sevagai Canselor UiTM yang ke-2.