UiTM Hari Ini Dalam Sejarah: 13 Disember 2006: pelantikan Canselor Universiti Teknologi MARA (UiTM) ke-3 / Jabatan Arkib Universiti - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2022)
Pada 13 Disember 2006, Tuanku Mizan Zainal Abidin Ibni Almarhum Sultan Mahmud Al-Muktafi Billah Shah telah dilantik sebagai Canselor UiTM yang ke-3.