Perkhidmatan perpustakaan digital memacu Perpustakaan UiTM / Asmah Sabtu - Sabtu, Asmah (Jendela DBP, 2022)
Peprustakaan merupakan pusat pengumpulan dan penyebaran maklumat yang telah beroperasi sejak sekian lamanya. Pelbagai usaha telah dilaksanakan bagi mengangkat martabat ilmu melalui perpustakaan untuk memenuhi fungi asasnya sebagai pusat perkongsian sumber maklumat yang sahih dan memiliki kredibiliti yang tinggi.