UiTM Hari Ini Dalam Sejarah: 19 Disember 1964: konvokesyen pertama Dewan Latehan RIDA / Jabatan Arkib Universiti - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2022)
Pada 19 Disember 1964, Dewan Latehan RIDA buat pertama kalinyan mengadakan Majlis Konvokesyen pertama menyaksikan seramai 50 orang graduan menerima diploma dan sijil.