UiTM Hari Ini Dalam Sejarah: 1 Januari 1985: perasmian Institut Teknologi MARA (ITM) Cawangan Perak / Jabatan Arkib Universiti - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2023)
Institut Teknologi MARA (ITM) Cawangan Perak telah dirasmikan oleh Menteri Besar PErak YAB Datuk Seri Ramli Ngah Talib.