UiTM Hari Ini Dalam Sejarah: 2 Januari 1982 & 1986: penubuhan Unit Rekod dan Arkib Institut Teknologi MARA (ITM) / Jabatan Arkib Universiti - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2023)
Unit Arkib ditubuhkan di bawah Bahagian Pentadbiran, Pejabat Pendaftar selaras dengan Surat Pekeliling Am Bil. 23/1972.