Kembali semula ke kampus selepas Pandemik Covid 19 / Rafizan Abdul Razak - Abdul Razak, Rafizan (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2022)
Selepas hampir dua tahun lebih atau lima semester sesi pembelajaran dan pengajaran di Universiti Teknologi MARA Kampus Seremban dijalankan secara atas talian akibat Pandemik Covid 19 maka kini tibalah masa untuk semua pelajar kembali semula ke kampus untuk mengikuti semula pengajian mereka secara bersemuka sepenuhnya. Sepanjang tempoh itu, secara umumnya kebanyakan pelajar dan warga pengajar telah berjaya menyesuaikan diri dengan suasana pembelajaran dan pengajaran atas talian walaupun pada awalnya terdapat banyak cabaran yang perlu dihadapi seperti menyediakan bahan pengajaran, perubahan kaedah penyampaian, tempoh semester yang panjang, perubahan kaedah penilaian, capaian internet dan lain-lain. Kaedah pembelajaran atas talian telah memberi peluang kepada semua pelajar untuk lebih berdikari dan bertanggungjawab dalam pengajian masing-masing kerana mereka perlu belajar di kediaman masing-masing dan tiada rakan- rakan duduk sekelas bersama-sama. Belajar atas talian tidak dinafikan memberi kelebihan dari segi masa yang lebih fleksibel, membantu menjimatkan kos operasi universiti dan peluang untuk pelajar mendapat maklumat tanpa sempadan di serata dunia.