Art & craft for kids bersama murid Sekolah Kebangsaan Pilin / Sutina Junos and Ahmad Soufiean Othman - Junos, Sutina; Othman, Ahmad Soufiean (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2022)
Jawatankuasa Perwakilan Kolej (JPK) UiTM Cawangan Negeri Sembilan, Kampus Rembau dengan kerjasama Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) Sekolah Kebangsaan Pilin, Rembau telah mengadakan Program Art & Craft for Kids bersama murid Sekolah Kebangsaan Pilin daerah Rembau pada 17 Jun 2022 bertempat di Dewan Tertutup, Sekolah Kebangsaan Pilin. Program ini disertai oleh 2 orang pensyarah pengiring, 24 orang Ahli Jawatankuasa JPK, 5 orang Guru dan 25 orang murid Sekolah Kebangsaan Pilin. Program ini merupakan pertama kali diadakan dengan kerjasama kedua - dua pihak. Antara objektif penganjuran program ini adalah untuk mencungkil bakat murid - murid dalam aktiviti berbentuk seni dan kreatif, melatih murid - murid untuk bekerjasama dalam kumpulan serta meningkatkan tahap keyakinan murid untuk menghasilkan karya kreatif.