Alumni Talk Show: Kerjaya & Kenangan / Nur Lina Abdullah ... [et al.] - Abdullah, Nur Lina; Haji Mohamad Yusuf, Asmahanim; Abdullah, Asiah; Abdul Wahab, Nurul Aini (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2022)
Pekerjaan yang selari dengan personaliti, pencapaian pendidikan yang dimiliki dan pulangan yang besar merupakan impian setiap graduan. Bagi graduan yang baru sahaja menamatkan pengajian, mencari kerja dan persaingan adalah senario yang terpaksa mereka hadapi. Maka dengan itu, satu bentuk solusi harus difikirkan bagi membantu para graduan membentuk penyesuaian kendiri dalam perancangan kerjaya harus dilakukan semasa graduan masih bergelar pelajar diinstitusi pengajian. Sehubungan dengan itu, Pejabat Jaringan Industri, Masyarakat dan Alumni, UiTMCNS telah mengambil inisiatif dengan menganjurkan "Alumni Talk Show: Kerjaya & Kenangan" pada 12 Oktober 2022. Tujuan utama penganjuran program ini adalah sebagai satu platform bagi membincangkan isu semasa yang dihadapi pelajar masa kini dalam menceburi dunia pekerjaan dan sebagai satu sesi perkongsian bersama alumni untuk berkongsi pengalaman berkaitan kerjaya yang diceburi.