Webinar 'Hero to CEO' / Faddliza Mohd Zaki ... [et al.] - Mohd Zaki, Faddliza; Mohamad Yusuf, Asmahanim; Mohd Beta, Raja Mayang Delima; Abu Hassan, Amirah; Md. Noor, Mohd Faisal (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2022)
E-Dagang atau dikenali sebagai e-Commerce merupakan pembelian dan penjualan produk secara dalam talian dan perkhidmatan yang menyokong aktiviti tersebut termasuk pemasaran, pengembangan platform penjualan dalam talian, perkhidmatan penghantaran dan banyak lagi (MDEC, 2022). Konsep e-Commerce menggunakan internet sebagai medium dalam urusan jual beli barang atau perkhidmatan antara peniaga dan pengguna (Rosfashihah & Nisrina, 2021). Perkembangan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) telah memanfaatkan dunia perniagaan di dunia termasuk Malaysia di mana penjanaan pendapatan melalui perniagaan dapat dilakukan secara atas talian. Para pelajar UiTM Cawangan Negeri Sembilan tidak terkecuali didedahkan kepada ilmu dan kepentingan e-Commerce bukan sahaja di dalam kelas tetapi juga dengan inisiatif yang diambil oleh universiti dengan program yang memberi pendekatan kepada e-Commerce. Unit Industry, Community & Alumni Network (ICAN) dengan kerjasama Malaysia Academy of SME and Entrepreneurship Development (MASMED), UiTM Cawangan Negeri Sembilan telah berjaya menganjurkan program Webinar 'Hero to CEO' bersama jalinan kerjasama dengan syarikat I'Study iaitu sebuah syarikat konsultansi dan berpengalaman dalam bidang pendidikan awal kanak-kanak.