Kerjasama akademik dan industri perusahaan mi kuning / Nuruul Hidayah Mansor ... [et al.] - Mansor, Nuruul Hidayah; Tokiman, Nurul Azlin; Hajar, Nadya; Boon, Yih Tien; Mohamad, Naemaa (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2022)
Hubungan baik di antara ahli akademik UiTM Cawangan Negeri Sembilan dan industri perusahaan kecil bumiputera, syarikat IMB Sdn. Bhd. yang bermula pada tahun 2021 menghasilkan impak positif apabila mula berjaya bekerjasama dalam satu projek penyelidikan mi kuning dengan kejayaan memperoleh geran penyelidikan UiTM. Dua tahun wabak COVID-19 yang melanda dunia telah memberi impak yang besar kepada ekonomi lebih-lebih lagi dengan pengisytiharan perintah kawalan pergerakan seluruh negara. Kebanyakan industri terkesan dan terjejas akibat krisis kesihatan tersebut. Sejajar dengan hal tersebut, kumpulan penyelidik UiTM bekerjasama dengan industri dalam mengetengahkan idea- idea yang dapat membantu syarikat yang dimiliki oleh usahawan bumiputera kecil khususnya untuk terus kekal survive dan bertahan dalam industri.