Seminar ERMS DGFLO / Mohd Faizal Mohd Ramsi and Siti Khairiyah Nordin - Mohd Ramsi, Mohd Faizal; Nordin, Siti Khairiyah (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2022)
Rekod dalam bentuk elektronik adalah aset penting yang boleh hilang atau musnah melainkan ia diuruskan dengan baik. Rekod diwujudkan, diterima dan diselenggara semasa aktiviti urusan pentadbiran dijalankan. Bagi menyokong pengendalian urusan pentadbiran yang berterusan, memenuhi keperluan perundangan dan memastikan akauntabiliti, penyelenggaraan rekod yang teratur perlu diwujudkan, di samping melindungi rekod tersebut selama ia diperlukan. Justeru, Fakulti Pengurusan Maklumat UiTM Caw. Negeri Sembilan Kampus Rembau telah mengadakan program "SEMINAR ERMS DGFLO" bagi mendedahkan sistem pengurusan rekod elektronik kepada pelajar disamping mempelajari dan menggunakan sistem tersebut.