Seminar pengurusan kewangan yang efektif / Noor Azillah Mohamad Ali, Syazliana Kasim and Sutina Junos - Mohamad Ali, Noor Azillah; Kasim, Syazliana; Junos, Sutina (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2022)
Rentetan dari melaksanakan program komuniti pada tahun 2020 dan 2021, Seminar Pengurusan Kewangan yang Efektif ini telah dibuat. Program komuniti yang dibuat pada tahun 2020 dan 2021 adalah seminar yang lebih ke arah teknik-teknik pemasaran digital. Program komuniti ini adalah usaha yang dibuat fakulti bagi membantu usahawan kecil dan sederhana di sekitar daerah Rembau. Berdasarkan daripada maklumbalas yang diterima oleh peserta program yang lepas, kebanyakan peserta memerlukan seminar yang menfokuskan kepada aspek kewangan di dalam sebuah perniagaan. Program ini dilaksanakan pada tanggal 27 September 2022, yang mana ia dijalankan secara bersemuka di bilik TEC 4, di Fakulti Pengurusan dan Perniagaan. Program ini bermula pada pukul 8.30 pagi dan berakhir pada pukul 5 petang. Program ini telah dibahagikan kepada dua segmen. Segmen yang pertama, peserta diperkenalkan kepada Asas Perakaunan bagi perniagaan. Segmen tersebut telah disampaikan oleh Puan Syazliana Kasim manakala segmen yang kedua, peserta diperkenalkan tentang keperluan Analisa Kewangan Perniagaan yang disampaikan oleh Puan Noor Azillah Mohamad Ali.