Program "Preparing Your Battle: Guide on Interview" melahirkan graduan pilihan majikan / Jaida Najihah Jamidin ... [et al.] - Jamidin, Jaida Najihah; Idris, Noor Aisyah; Januri, Siti Sarah; Md Yasin, Zaitul Anna Melisa; Mohd Shafie, Siti Aishah (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2022)
Temuduga merupakan satu proses untuk sesebuah majikan menyaring dan menilai calon pekerja yang akan berkhidmat serta menerajui syarikat. Majikan perlu mendapatkan sebanyak mungkin maklumat mengenai pengetahuan, kemahiran dan kebolehan calon. Personaliti calon seperti kematangan dan kejujuran calon juga dapat dilihat melalui proses temuduga ini. Sebagai satu inisiatif bagi membantu pelajar untuk membuat persediaan awal ke alam kerjaya, Persatuan Insight Statistics Seremban 3 (INSTATS3) dengan kerjasama Jawatankuasa Aktiviti Pembangunan Pelajar Pusat Pengajian Statistik dan Sains Pemutusan, FSKM UiTM Cawangan Negeri Sembilan Kampus Seremban telah berjaya mengadakan webinar bertajuk "Preparing Your Battle: Guide on Interview" yang telah diadakan pada 23 Jun 2022 melalui platform Google Meet. Penceramah yang dijemput khas bagi webinar ini adalah Puan Nurul Syuhada binti Ahmad Tajodin yang juga merupakan alumni Universiti Teknologi MARA. Beliau merupakan Pengurus Sumber Manusia di Nutrition Technologies Sendirian Berhad.Beliau yang merupakan penerima pekerja terbaik "Payroll Accuracy" juga telah berjaya mengurangkan ketidakhadiran pekerja di syarikat pada tahun 2020 dan berjaya menggabungkan syarikat mengikut "License Manufacturing Warehouse" piawaian oleh Kastam Diraja Malaysia dari tahun 2015 hingga 2017. Pengalaman beliau di dalam bidang sumber manusia sangat berharga untuk dikongsi bersama pelajar.