Perkembangan teori maklumat/komunikasi / Bahari Idrus, Mohammad Alinor Abdul Kadir and Trini Philips - Idrus, Bahari; Abdul Kadir, Mohammad Alinor; Trini, Philips (2002)
Memandangkan pesatnya pembangunan sains maklumat/komunikasi yang dikecapi oleh Malaysia dewasa ini, maka perlulah kita untuk melihat serba sedikit tentang bagaimana teori-teori maklumat/komunikasi silam dimodelkan daripada fahaman-fahaman falsafah yang menyelubunginya. Untuk itu, penulisan ini berhasrat untuk membuat sorotan kepada perkembangan teori maklumat/komunikasi semenjak awal kewujudannya.