Penglibatan sukan: Kejohanan Tenpin Boling antara staf UiTM (KARISTA) dan Piala Naib Canselor / Maisurah Shamsuddin - Shamsuddin, Maisurah (Unit Penerbitan dan Publisiti JSKM, 2022)
Sukan KARISTA telah berlangsung dengan jayanya pada 24 - 30 Ogos 2022 di Terengganu. Salah satu sukan yang terlibat adalah Tenpin Boling yang telah berlangsung di Coral Crown Kuala Terengganu. Kejohanan ini juga telah digabungkan dengan Piala Naib Canselor. Atlet daripada sukan boling kebanyakkan telah berkampung di kampus Cendering. Manakala atlet daripada sukan yang lain berada di Kampus Dungun. UiTMPP telah menghantar 2 pasukan boling dimana setiap pasukan terdiri daripada 4 orang lelaki dan 4 orang wanita. Pergerakan atlet boling seramai 8 orang dan 2 orang pengurus daripada Penang adalah yang terawal iaitu pada 22 Ogos 2022 dengan di iringi oleh Dr Basha dan Amir Heberd Abdullah. Mereka telah memberi kata-kata semangat untuk kami terus berusaha mendapatkan pingat di KARISTA. Pergerakkan bas adalah pada jam 9.30 pagi. Kami telah sampai di penginapan kolej pelajar di Kuala Terengganu pada jam 11 malam kerana banyak persinggahan sepanjang perjalanan ke sana. Pada keesokkan harinya, kami telah menjalani sesi latihan supaya dapat memahami keadaan 'lane' di situ.