Kehidupan / Nur Azimah Idris - Idris, Nur Azimah (Unit Penerbitan dan Publisiti JSKM, 2022)
Kerap kali manusia diuji, Kesilapan terjadi kerana kekurangan, Ego diri harus diakui, Supaya sedar atas kekhilafan. Tingkah laku insan punya perbezaan, Tentu tiada yang sempurna dirinya, Andai di hati ada kesangsian, Usahlah disimpulkan tanpa bertanya. Hidup ini penuh ujian, Adakalanya suka adakalanya duka, Tetapkan hati di jalan Tuhan, Agar diri tidak terleka. Taati Yang Esa tanpa batasan, Bergantunglah padaNya setiap saat, Utamakan hubungan dengan Tuhan, Mudahan hidup dalam rahmat.