Monolog Kalbu / ME Qalam Ehsan and Zahra AlJanna - Ehsan, ME Qalam; Al Janna, Zahra (Unit Penerbitan dan Publisiti JSKM, 2022)
Sampai masa dan ketika Malaikat maut pasti bertandang jua Masuk ke alam barzakh dan dibangkitkan semula Perhimpunan masyhar terbayang di Arafah sana Lautan manusia membawa bergunung harapan Masing-masing berlumba-lumba mencari kebaikan Memohon keampunan dan rahmatNya Mengharap syafaat dari kekasihNya Syaitan musuh Allah telah bersumpah Pasti anak cucu Adam akan dipesongkan akidah Bukan dengan kudrat dan tenaga yang luar biasa Tetapi hanya melalui bisikan halus di telinga Walau tak henti-henti terus digoda Sebagai hamba Allah yang maha Perkasa Kita sebenarnya mampu membenteng jiwa Pertolongan Allah mengatasi semua dan segalanya Melontar tiga jamrah itu simboliknya Usah berbolak berkorban jiwa dan harta juga tenaga Menyahut panggilan yang Maha Esa Pengorbanan kita terlalu kecil nilainya Tidak layak dan pasti tidak setara Jika dibandingkan dengan perjuangan kekasih Allah Tidak ternilai dengan pengorbanan Nabi Ibrahim dalam mentaati Allah Tidak sehebat perjuangan Hajar dibumi tandus lagi gersang Baitullah Masjidil Haram dibumi barakah Masjid Nabawi dan taman syurga Raudah Jejak dan sejarah tinggalan nabi-nabi dan Rasulullah Aku ingin sekali ulang bertamu dan berziarah Catatkan nama seluruh keluarga dan zuriat keturunanku Untuk selalu, dan selalu datang bertamu ke rumah Mu yang penuh barakah