Beberapa masalah pemahaman konsep indeks dan logaritma di kalangan pelajar persediaan perakaunan / Daud Mohamad - Mohamad, Daud (2002)
Indeks dan Logaritma merupakan salah satu topik asas penting yang perlu dipelajari oleh pelajar Persediaan Perakaunan untuk digunakan di dalam kursus matematik apabila mengikuti Program Perakaunan. Walau bagaimanapun topik ini sering memberi masalah kepada pelajar. Dengan itu kertas kerja ini cuba melihat bentuk-bentuk masalah yang wujud dengan memberi sekumpulan pelajar persediaan satu ujian ringkas berkenaan dengan konsep-konsep di dalam topik tersebut. Ujian Pra dan Pasca pembelajaran digunakan untuk melihat kelemahan pelajar. Bentuk-bentuk kelemahan dikemuka dan dianalisis.