Misi topi bulat - perjalanan asuhan Maha Pencipta / Dr Nurulhuda Ismail - Ismail, Nurulhuda (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2023)
Bismillahirahmanirrahim. Sebenarnya, dan sejujurnya, hingga saat ini saya seperti bermimpi apabila dapat menamatkan pengajian yang panjang ini. Sesungguhnya perjalanan yang amat sulit dan mencabar ini adalah asuhan dari Allah untuk diri ini menjadi hamba yang sebenar-benar hamba kepada Nya. Ya benar. Alhamdulillah atas segala liku dalam perjalanan ini. Saya mulakan penceritaan perjalanan ini bermula dari tarikh keramat Disember 2010. Sebelum mendaftar sebagai pelajar PhD. Di UiTM, saya telah mencuba untuk mendapatkan tempat di Universiti luar negara dan dalam negara. Makanya tempat yang telah tertulis untukku adalah UiTM Shah Alam dibawah seliaan hamba Allah yang sangat merendah diri dan 'kejepunan', iaitu Professor Rusop. Terima kasih tak terhingga Prof, kerana sudi menerima saya sebagai pelajar PhD dibawah bimbingan Prof bersama-sama dengan Dr Zuraida dan Kak Mai. Merekalah yang selalu saya rujuk sepanjang pengajian ini.