Memorandum persefahaman di antara Universiti Teknologi MARA dan Kerajaan Negeri Kelantan - Cawangan Kelantan, UiTM (2023)
Memorandum Persefahaman ini dibuat pada 22 haribulan Februari tahun 2023 di antara Universiti Teknologi MARA sebuah Universiti Awam yang ditubuhkan di bawah Akta Universiti Teknologi MARA 1976 [Akta 173] (selepas in dirujuk sebagai "UITM") dan untuk tujuan Memorandum Persefahaman in, diwakili oleh UiTM Cawangan Kelantan (Kampus UiTM Negeri) yang beralamat di Bukit Ilmu, 18500 Machang, Kelantan, Malaysia sebagai satu pihak dan Kerajaan Negeri Kelantan yang bagi tujuan Memorandum Persefahaman ini diwakili oleh Pejabat Tanah Dan Jajahan Tumpat (selepas in dirujuk sebagai "Pejabat Tanah") yang beralamat di Jalan Masjid Tumpat, 16200 Tumpat, Kelantan, Malaysia sebagai satu pihak; Pihak-pihak dalam Memorandum Persefahaman selepas daripada ini disebut secara berasingan sebagai "Pihak" dan secara bersama sebagai "Pihak-pihak".