Memorandum of understanding between Universiti Teknologi MARA and Board of Engineers Malaysia / Fakulti Kejuruteraan Awam - Universiti Teknologi MARA, Fakulti Kejuruteraan Awam (Universiti Teknologi MARA (UiTM), 2017)
Tarikh : 28 Februari 2017 Tempat : Bilik Tanjung, Tingkat 6, Kementerian Kerja Raya Lembaga Jurutera Malaysia (BEM) memeterai memorandum persefahaman (MoU) dengan tujuh university tempatan iaitu Universiti Teknologi Mara (UiTM), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Universiti Malaya (UM), Universiti Teknologi Petronas (UTP), Universiti Multimedia Malaysia (MMU), Universiti Tun Hussen Onn Malaysia (UTHM) dan Taylor's Universiti bagi melaksanakan pendaftaran siswazah kejuruteraan daripada universiti-universiti itu dilakukan secara berkelompok. MoU itu akan meningkatkan jumlah jurutera bertauliah berdaftar kepada tiga kali ganda menjelang 2050.