Memorandum persefahaman antara Institut Penyelidikan Air Kebangsaan Malaysia (NAHRIM) dan Universiti Teknologi MARA / Fakulti Kejuruteraan Awam - Universiti Teknologi MARA, Fakulti Kejuruteraan Awam (Universiti Teknologi MARA (UiTM), 2020)
Memorandum persefahaman ini adalah bertujuan bagi memperkukuh, menggalakkan dan menbangunkan kerjasama bersama dalam bidang akademik dan penyelidikan terutamanya dalam bidang air, persekitaran, kejuruteraan pantai dan lain-lain yang berkaitan.