Memorandum persefahaman antara Kementerian Tenaga, Sains, Teknologi, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim (MESTECC) / Fakulti Kejuruteraan Elektrik - Universiti Teknologi MARA, Fakulti Kejuruteraan Elektrik (Universiti Teknologi MARA (UiTM), 2019)
UiTM dan MESTECC bersetuju mengadakan kerjasama dalam penyelidikan dan pembangunan sistem sensor remote sensing.