Majlis Menandatangani MoU antara Universiti Teknologi MARA (UiTM) dan Universitas Muslim Nusantara Al Washliyah, Medan, Indonesia (UMNAW) - Rosly, Rohazlyn (2023)
MACHANG, 30 Mac - Pihak Universiti Teknologi MARA Cawangan Kelantan (UiTMCK) dengan berbesar hati telah menerima kunjungan hormat delegasi dari Universitas Muslim Nusantara Al Washliyah, Medan, Indonesia (UMNAW) pada 18 hinga 20 Mac 2023 yang lalu. Delegasi disertai oleh 5 orang wakil daripada UMNAW iaitu Dr. H. Firmansyah, Wakil Rektor Bidang Akademik, Dr. Anwar Sadar, Wakil Rektor Bidang Kemahasiswaan dan Kerjasama, Dr. Anggia Sari Lubis, Dekan Fakultas Ekonomi, Dewi Nurmala, Dekan Fakultas Sastra dan Dr. Asnawi, Fakultas Keguruan dan Ilmu Pendidikan. Delegasi berpeluang berjumpa dengan Ketua-ketua Pusat Pengajian semua fakulti termasuk Institut Pengajian Siswazah (IPSIS) di UiTMCK dan mengadakan Mesyuarat Kolaborasi Antarabangsa yang membincangkan halatuju serta perancangan-perancangan program kerjasama untuk meningkatkan kecemerlangan akademik terutamanya di kedua-dua universiti.